- 32
 - دوبی
 - شريف ، مهندسی کامپيوتر
 -مدیا سیتی دوبی
  


 
 
Hosted and Developed by



Stats provided by
        
 

تقریبا کسی شک نداره که وبلاگ یک پزشک دکتر علیرضا مجیدی از بهترین وبلاگهای ایرانی است. علاقه خاص علیرضای عزیز به مجلات فارسی هم کاملا معروف و زبانزد همه است: همین چند روز پیش دو نوشته بسیار جالب در مورد مطالب برگزیده مجلات ایرانی منتشر کردند که واقعا عالی بودند. بنابراین لطف ایشان کمتر از یک ساعت و نیم بعد از اعلام عمومی نصیب اپلیکیشن مجله شد با یک نقد و بررسی بسیار دقیق و دلسوزانه.

بسیاری از نکاتی که مطرح شده نکات بسیار درستی هستند و اکثر اونها در برنامه کوتاه مدت یا میان مدت ما هم قرار داره. نکاتی مثل امکان اشتراک، قیمت گذاری هوشمندتر، فروش ریالی، اپلکیشن «کتاب»، تبلیغات مؤثر و جذابیتهای گرافیکی. ایده های بسیار خوبی هم که در مورد اضافه کردن مجلات غیر چاپی و فقط آنلاین داشتند بسیار عالی است و باز در سیاستهای آینده ما قرار داره.

تعداد مجلات قطعا افزایش خواهد داشت. تعداد موجود فقط برای شروع اپلیکیشن عرضه شده و به زودی تعداد جدیدتری از مجلات رونمایی خواهند شد.

نکته ای که در مورد شماره های آرشیوی مطرح کردند متاسفانه مشکلی بود از مشکلات قبل از ارائه عمومی. (اکثر دوستانی که اپلیکیشن یا سایتی را راه اندازی می کنند با این مشکلات دقیقه آخری آشنا هستند!) همانطور که خود دکتر در بخش کامنتها به خواننده عزیزی گفته بودند، مراحل بسیار زیادی در کار هستند که یک نسخه بتونه نهایی بشه و متاسفانه بعضی از اونها نهایی نشده بودند که به تدریج در حال کامل شدن هستند. مثلا همین امروز آخرین شماره نشریه بازی نما که روی دکه ها موجود است در اپلیکیشن قرار گرفت و قطعا برنامه ما هم ارائه نسخه دیجیتالی همزمان با نسخه چاپی است.

مهمترین بخش نوشته علیرضای عزیز بخش پایانی در مورد فرهنگ کمک و همفکری است که روح کلی نوشته ایشون هم هست. مطمئن هستم با کمک خود ایشان و سایر دوستان و عاشقان مجله و «مجله» می‌توانیم اپلیکیشنی متناسب با غنایی که در تک تک مجلات فارسی هست داشته باشیم.

ممنون دکتر!


20
آبان
1391



 

تغییرات فکری و راه اندازی‌ اپلیکیشن مجله

نگاه یک دهه پیش من به محل زندگی و اینترنت را شاید از همین اسمی که برای دامنه این وبلاگ انتخاب کردم بشه حدس زد: «گلوبال پرشین». اون موقع ما با خوندن ترجمه فارسی کتابهایی مثل کتاب سال ۱۹۹۵ بیل گیتس «مسیر پیش رو» دیوانه جهانی شدن و زندگی فقط مبتنی بر ارتباطات الکترونیکی و فارغ از محل زندگی خاص بودیم.

اما تجربه یک مهاجرت هشت ساله و تغییرات دیگه‌ای که در دنیا رخ داده اهمیت محلی عمل کردن را پررنگتر کرده و از امروز تغییرش را در نوع کار من خواهید دید.

در همان سال ۱۹۹۵ جورج گیلدر حتی پایان چیزی به اسم «شهر» را پیش بینی کرده بود. «ارتباطات الکترونیکی آنقدر گسترده می شود که مردم و شرکتها دیگر نیازی به حضور فیزیکی نزدیک یکدیگر ندارند». اما در عمل عکس این اتفاق رخ داد. شهرها اتصال بهتری به شبکه های ارتباطی داشتند و مردم نیاز بیشتری به زندگی در شهرهای بزرگ پیدا کردند. ارتباطات الکترونیکی نه تنها جای ارتباط حضوری را نگرفت بلکه آنرا تقویت کرد. اکونومیست هفته گذشته بخش ویژه ای فقط برای توضیح همین وابستگی تکنولوژی به محل و جغرافیای جایی که در اون زندگی می کنیم داره. حتما بخوانیدش!

درهمون سالهای اول وبلاگم از کتاب ۱۹۹۹ توماس فریدمن تعریف کردم و نگاهش به جهانی شدن. امروز پانکاج قماوات در کتاب «جهان ورژن ۳» نگاه واقعی تری به جهانی شدن داره (خلاصه اش اینجاست). حتما بخوانیدش!

حتی شرکتی مثل گوگل دیگر سرویسهای خودش را به صورت جهانی مثل قبل عرضه نمی کنه و بسیار محلی تر عمل می کنه. کتابها و فیلمهای روی فروشگاههای اپل و گوگل حتی سالها بعد از حضور در فروشگاههای آنلاین اونها در امریکا و اروپا، در کشورهای دیگر به طور آسان و قانونی قابل دسترس نیستند.

و البته در زندگی شخصی هم هشت سال مهاجرت هر چند در جایی نزدیک به ایران، اهمیت محلی و لوکال عمل کردن را بیشتر بهم نشون داد. (قطعا لازمه که هنوز «جهانی فکر کرد»، ولی همونطور که شما هم احتمالا تجربه کرده اید، «محلی عمل کردن از راه دور» تقریبا غیر ممکنه).

و تجربه داوری در اولین استارتاپ ویکند تهران و ارتباط دوباره با دهها دوست خوب: پرهام، شایان، عطا، آرش، شاهو، مهدی، اسد، ناصر، محسن، پویا، فرید، رضا، شاهین، حسام، سالار، سروش، نازنین، امیر، جواد، مصطفی و دهها دوست بسیار خوب دیگه که لیستش خیلی طولانی میشه. باورتون نمی‌شه چه‌قدر انرژی اونجاست!

و نتیجه همه این تغییرات: حضوری بیشتر در ایران و اعلام راه اندازی «اپلیکیشن مجله»،اولین اپلیکیشن خرید و مطالعه مجلات فارسی. سالهاست که مجلاتی مثل اکونومیست و بیزنس‌ویک را از طریق اپلیکیشنهای مختلف روی آیپد دنبال می‌کردم اما هیچ راه عملی برای خرید و خواندن مجلاتی که در ایران چاپ می‌شه برای افراد بیرون از ایران وجود نداشت. اما حالا می‌شه نجوم، خط خطی، اندیشه پویا، بازی نما، پت، چه خبر، چشم انداز ایران، صنعت و توسعه، دنیای کامپیوتر و ارتباطات، دانش روز و نافه و به زودی دهها مجله دیگر را هم خواند! به سایت یا توییتر یا صفحه فیسبوک اپلیکیشن بروید و یا از اپل استور اپلیکیشن را به رایگان دانلود کنید. حتما بخرید و بخوانیدشان! (اگر چه چندین ماه کار کرده‌ایم، اما هنوز احتیاج به بهبود زیادی داره. به خصوص اگر با ناشران مجلات رابطه‌ای دارید حتما اونها را به حضور در این اپلیکیشن تشویق کنید)

خبرهایی که از ایران و در مورد ایران می‌رسه اونقدرها جالب نیست. اما همونطور که خودتون هم تجربه کرده‌اید راه حلش بیرون از ایران نیست. حتما خارج از جغرافیایی که هستید تجربه درس و کار و زندگی داشته باشید اما اگر به دنبال موثر بودن و پیشرفتی که به دل بچسبه هستید جاش اون محلی است که بهش احساس و علاقه و عشق و امید دارید.


19
آبان
1391



© 2001 - 2012